Jag heter Gunilla Eriksson och bor i Säter tillsammans med min man Inge. Jag har haft hund i hela mitt liv. Min första hund var en korthårig tax som jag fick av min morfar när jag fyllde 3 år, han hade en liten uppfödning av tax. Hon hette Pia och var min bästa kompis när jag växte upp, eftersom vi bodde på landet hade jag inte många andra lekkamrater.
Min andra hund var en silvergrå dvärgpudel, som tyvärr aldrig blev silver utan mer gråsvart och nästan mellanpudel. Henne tränade jag klippning och trimning på till mina bröders stora glädje - jag klippte - de skrattade - varpå hunden gömde sig under mina föräldrars säng resten av den dagen. Hon var en stor personlighet som jag alltid släpade  med mej överallt. Hon hette Prima Ballerina och hon var duktig på att både dansa och sjunga till ackompanjemang.
På somrarna hade vi sommargäster från Stockholm som närmaste grannar och en sommar hade de en röd cockerspanielhanne med sig. Eftersom jag tyckte att det var den vackraste hund jag någonsin sett bestämde jag mej för att nästa hund skulle bli en cocker.
I februari 1974 köpte jag min första cocker. En blueroantik från Inger Ekwall kennel Liecocks. I april 1977 hade jag min första valpkull, brokig, hunden fick valpar på fredag natt och jag fick barn på söndag morgon. 1978 hade jag min första enfärgade valpkull.
Min första egenuppfödda champion föddes 1988 och hette Apelhöjdens Lucky Charm "Honey", en röd tik.
Jag har varit cockern trogen under alla år, med ett undantag "Rune", som visserligen var en cocker, men en amerikansk sådan.

 


Start  * ApelhöjdenHistorik  *  Mina Hundar  *  Aktuellt  *  Fotogalleri  *
Mail
 * Valpar  *  Länkar  *